Over Textielfabrique

Textielfabrique is de in Rotterdam gevestigde textielstudio van Maaike Gottschal. Bij Textielfabrique kan je terecht voor alle textiele technieken die te maken hebben met het ontwerpen, vervaardigen en repareren van textiel. Basis technieken die meer inzicht geven in kleur, materiaal, gebruik en geschiedenis van textiel maar ook bijzondere technieken uit o.a Japan en Zuid Amerika.

Bij Textielfabrique kan je de volgende workshops volgen: ontwerpen en spinnen van garen en koorden, verven met natuurlijke verfstoffen, lokale planten en afval. Bekend is Textielfabrique vooral van de Japanse, verf- weef- patroon en reparatietechnieken (Sashiko, Shibori, Sakiori, Kazure, Saori weven).

Ook kan je bij ons (of wij bij jou) terecht voor een worskhop op maat. Workshops en masterclasses op locatie of op maat komen vaak voor (Textielmuseum, Dobotex, G-Star en diverse musea, Denim Days).

Textielfabrique biedt daarnaast stoffen, garens, natuurlijke verfstoffen en handwerkgereedschappen die zorgvuldig zijn geselecteerd op kwaliteit en productiewijze. Textielfabrique is leverancier van Schacht & Spindle, Louët, Ashford, Manos del Uruguay, Malabrigo, Vinnis Colour, Groene Hart wol, Noordkroon, Anzula, Spinnerij de Wolkelder, Cloud 9, Malabrigo en meer.

Textielfabrique werkt samen met het Textielmuseum, Nieuwe Instituut, Kings of Indigo, Nudie Jeans, Dobotex, By Mölle, Meervilt, Vezel, Less is More, Moestuinwinkel, Educatieve tuin in Carnisse en vele andere leuke en inspirerende bedrijven en individuen.

Per telefoon is Textielfabrique niet altijd goed bereikbaar. Maar stuur gerust een mail. Meestal krijg je dan meteen of later die dag antwoord: maaike@textielfabrique.nl

%d bloggers liken dit: